Muziek en ik

Muziek is een middel om contact met iemand te maken. Ik gebruik daarvoor zowel mijn levenservaring als mijn speelervaring.
En dat is hoogstwaarschijnlijk ook wat je wil. Als ik speel en zing, geef ik je het beste van mezelf. Voor minder kan ik het niet.

Op mijn gitaar begeleid ik mezelf met liederen in het Spaans en Engels. Soms komt er iets in het Nederlands voorbij. Sinds ik Arabisch aan het studeren ben, worden ook de eerste liedjes uit Irak, Syrië en Egypte aan het repertoire toegevoegd.
Op mijn diatonische accordeon kan ik bovendien sferen scheppen die je je dagelijkse zorgen doen vergeten.
Hoewel ik ook eigen werk heb, ligt mijn uitdaging in muzikaal vertaalwerk, een eigen smoel geven aan bestaande composities.


Meteen contact maken? 

Mijn nieuwsbrief ontvangen?

Kleinschalig en dichtbij

Ik speel géén achtergrondmuziek en verwacht dat als je me uitnodigt, je de gasten ook iets aanbiedt waar ze even voor mogen gaan zitten. Dat kan in de vorm van twee korte sets of een langere set. Ik bied beslist géén avondvullend vermaak!

Prijzen en offertes kun je opvragen via deze route:.
Ik hou van maatwerk, d.w.z. dat ik - binnen mijn mogelijkheden - met alle liefde bereid ben iemands lievelingsliedje in te studeren. Mijn repertoire mag als bekend worden verondersteld.
Ik ben ondernemer en sta ingeschreven bij de KvK. in Breda.

Klanten blijven vrienden

Vanaf het jaar 2000 heb ik op professionele basis fulltime muziek gemaakt. Met een gemiddelde van negentig tot honderd optredens per jaar kun je uitrekenen hoe vaak ik de deur ben uitgegaan met mijn instrumenten en apparatuur: dat is vaak.
Samen met andere muzikanten én in mijn eentje heb ik voor honderden bedrijven gespeeld en voor talloze particuliere klanten. 
Ik ben uitgenodigd om op te treden bij banken, bij 's lands grootste casino, grote verzekeringsmaatschappijen, op seminars, congressen, beurzen, pretparken, festivals, verjaardagen en bruiloftsfeesten en zelfs op een echtscheidingsfeest.
Ik heb de longen uit mijn lijf gezongen en mijn handen aan gort gespeeld, zowel - meestal -fit als wel eens ziek, zowel voor daklozen als miljonairs, zowel op koninklijke huwelijksfeesten als op begrafenissen en crematies, zowel voor schoonmakers als voor bestuurders, voor ouderen en kinderen, bij bekende Nederlanders en bij mensen in sociale achterstandswijken, in chique restaurants en gewoon op straat.
Als gevolg van  de pandemie (2020 - ?) maar in feite door de politieke maatregelen voor artiesten zal ik de zakelijke markt gaan verlaten per 1 januari 2022.. 


beelden 

beelden en geluid

Wim Dictus & Vrienden 1 (2020)

Spelen op een leuke markt

Spelen én dansen

Ik vertel mijn verhaal

"Tu ausencia" (compositie Wim Dictus, 2009))

Live met "Cuata"

"Mulata" (op SoundCloud)

Mijn leven als danser

"Vondelpark" (compositie  Wim Dictus, 2010)

Demo "Cuata" (2018)

Straatoptreden rond kerst (december 2019)


Van Dikke & Zo (1984-87)

Cubaans met Donald (1)

Wim Dictus & Vrienden 2 (2020)

Cubaans met Donald (2)

The Flavorics


People's Opinion
Compositie van Pieter Tak op basis van mijn gedicht "Voor mensen met een mening".
Akkordeon en 2e stem: Wim Dictus

"Pasada la frontera": solo-downloadalbum Wim Dictus met diverse eigen Spaanstalige composities (2012)


"Op de grens": solo-cd Wim Dictus met als centrale thema de diatonische akkordeon (2005)

"Passing through": tribute to Leonard Cohen in de kerk van Ellewoutsdijk op 5-11-2017


Bijdrage op gitaar bij het  eerste nummer "Zaketoen"  aan CD "Zonder Titel" van Gerard van Maasakkers (2003)

"Schoon Portret": een compilatie van Brabantse volksmuziek door Drik de Bruijn. Begeleiding op gitaar door Wim Dictus (1993)

Een spontane aubade, zó vanuit de auto.
Hoe een voorbespreking van een huwelijksfeest al een beetje sfeer kreeg.

Oude promo van The Flavorics