Wim en de trekharmonica

De trekzak of diatonische accordeon: wát zei u?

Veel mensen weten dat ik gitaar speel. Er zijn ook best veel mensen die weten dat ik op een diatonische accordeon speel. Ofwel een trekzak. Ofwel een trekharmonica.

Als ik mezelf als accordeonist laat inhuren, weet een klant echt niet op wat voor instrument ik speel. Vaak bestaat nog de associatie met kermismuziek bij de grote accordeons met pianoklavier. Daar speel ik niet op.

Om een heel lang verhaal te besparen, kun je het beste eens gaan kijken en luisteren op de website www. harmonicahoek.nl waar alles te vinden is over het instrument. Echt de moeite waard.

Ik hou van het geluid van de accordeon. ( je ziet dat ik één woord gebruik voor verschillende instrumenten ). Op YouTube vind je onbeperkt prachtige opnamen van talloze voortreffelijke spelers. Als deze accordeonist zich aanbiedt – slechts vooralsnog in muzikale zin – is dat vaak met eigen werk.

Het is op het moment dat ik dit bij elkaar klop super zomer in Breda. Wil je een lekker sfeertje horen voor bij de witte wijn vanavond? Ga dan eens luisteren:

 

En dit is er over geschreven.

By | 2018-05-08T12:12:55+00:00 mei 8th, 2018|

About the Author: