Bruiloften? Trouw lekker zelf!

We hebben al op veel bruiloften gespeeld. Natuurlijk ken en herken je na x honderd keren de mechanismen, de wetmatigheden, de dwangmatigheden, de draaiboeken, de spontane en dwingende planningen, de onmogelijke vragen.

“Het bruidspaar zou het leuk vinden als jullie van achter het gordijn spontaan zouden kunnen opkomen”. En toen struikelde een muzikant.
Zegt het bruidspaar:”Jullie mogen gerust van het buffet eten. Begin maar gerust, dan kunnen jullie daarna lekker doorspelen”. Een manager op een locatie zei ons ooit:” Zeg, jullie kunnen niet zomaar eten pakken hoor, dat is voor de mensen”.

Wij houden van spelen op bruiloften, of het nu voor een eerste keer is of voor de viering van een zoveel jarig huwelijksfeest. Niets zo fijn als die mooie dag van iemands leven uniek maken. Wat je die dag at, dat weet je na vijf jaar echt niet meer. Wie er muziek speelt, wordt onsterfelijk.

Éen bruiloft vergeten we nooit meer. Op 3 mei 2008 trouwde het nichtje van onze koning. Een hele informele bijeenkomst zónder pers en zónder (zichtbare) beveiliging ergens bij een landhuis in Nederland. Met trio Cuata stonden we op het grasveld te spelen, terwijl onze voormalige koningin, haar zuster en moeder van de bruid, taartjes stonden te eten en andere prinsessen op blote voeten over het gazon sprongen, terwijl onze huidige koning en gade met zonnebril aan het chillen waren en plotseling opstonden om voor onze timide neuzen te gaan dansen toen ze muziek uit haar geboorteland hoorde. Binnenkort zijn ze tien jaar getrouwd. En wie mag er weer spelen? U raadt het al.

By | 2018-04-17T18:58:33+00:00 april 3rd, 2018|

About the Author: