“Als ik zo kon gitaarspelen, zou ik stoppen met werken”

“Als ik zo kon gitaarspelen, zou ik stoppen met werken”

Zei me ooit iemand op een bedrijfsfeest tijdens de pauze. “Dat heb ik gedaan, meneer” was mijn antwoord

Is muziek maken werken? Vaak heb ik gehoord, “zo, dan heb je van je hobby je beroep gemaakt”. Uit nood geboren, beste lezer.
Toen ik in 2000 mijn vaste baan als gemeenteambtenaar opzegde, wist ik echt niet wat ik ging doen”Voor de muziek leven”, zei ik dan,”en als het goed gaat, ván de muziek leven”.
Plotseling ben je zelfstandig artiest. Dacht u ik in 2001 het verschil kende tussen begrippen als”omzetbelasting” en”inkomstenbelasting”?
Absoluut niet.

Gedurende een jaar na het afscheid van een vaste baan, heb ik – onder meer – gewerkt als postbode en schoonmaker in een winkelcentrum. Daarna ontstond de samenwerking met mijn collega’s en ontstond de
flow of schwung (mooi, dat Frans) waarmee Cuata als een komeet begon te spelen gedurende honderd keer per jaar.

Muzikant zijn betekent werken. Je eigen boekhouding op orde hebben, werken met Excel, Word, WordPress, Mailchimp, domeinnamen beheren, hosting regelen, Google, SEO, redelijk technisch zijn vanwege de apparatuur die je gebruikt, muziekstudie, altijd, onverdroten blijven oefenen, jezelf opnieuw uitvinden, kansen zien, klanten vinden, bellen, mailen-met- tien-vingers, bekend zijn met en goed gebruik maken van sociale media, jezelf conditioneel in vorm houden vanwege de lange autoritten en fysiek inspannende performances, er een beetje leuk uitzien Dit alles niet noodzakelijk in deze volgorde.

Uiteindelijk vallen alle inspanning, frustratie en genoegdoening, investering en wanhoop samen in één moment: het optreden.
Weet u wat mijn motivatie is? Ik citeer mijn lieve moeder die zei, “hoe-iest, manneke, gaode-wir meense blj maoke?”

Merci, ma.

By | 2018-04-17T19:10:01+00:00 april 17th, 2018|

About the Author: