Loading...
Wie is Wim 2018-04-04T15:09:38+00:00

De muzikant

Wim Dictus (Zundert, 1957) vertolkt Spaanstalige en Engelstalige muziek van zanger-componisten uit al die veertig jaar dat hij zelf al gitaar speelt en zingt. Dat zijn vooral liedjes waar hij iets mee heeft vanwege de tekst of de melodie. Niets is fijner dan een eigen smoel geven aan goede, reeds bestaande, tijdloze of onverslijtbare nummers, aldus Wim. Gereedschappen: gitaren, (diatonische) accordeons, mondharmonica’ s én zijn stem.
Volg Wim Dictus als muzikant op zijn bedrijfspagina “WieweetWim” op Facebook.
Volg Wim Dictus als docent Spaans op LinkedIn.

De danser

Wim heeft een professionele dansachtergrond.

Vanaf 2016 is hij als dansdocent verbonden aan de Stichting Maatschappelijke Opvang in Breda. Hij noemt het zelf WIM-DANCE, Wellspring In Movement. Op Facebook zie je een impressie van zijn dans-skills.
Hij geeft regelmatig workshops in (vooral) salsadansen aan bedrijven en particulieren. Deze lessen doen het goed op uw teambuilding, bedrijfsuitje, begin of afsluiting van een vergadering, vrijgezellenfeest (M/V/T(, congres of andere slaapverwekkende bijeenkomsten.  🙂

Discografie

Eigen producties:
“Op de grens” (2005)
Bewerkingen van folk-nummers naast eigen composities waarbij de diatonische accordeon op iedere track vooraan staat.

Pasada la frontera (“De grens over”, 2012)
Eigen composities, persoonlijke interpretaties van latin muziek.

Wims muziekhistorie

De eerste mondharmonica op zijn 8e, zijn eerste mandoline op zijn 12e, zijn eerste gitaar op zijn 15e, zijn eerste bandje op zijn 17e, zijn eerste soloconcerten op zijn 23e, dansopleiding op zijn 23e, zijn eerste diatonische accordeon op zijn 30e, ondernemer/beroepsmuzikant op zijn 43e. In Wims mooie leven zijn de muziek  én dans altijd al zijn kompas en zijn horizon geweest.