Over Wim

untitled (1 van 1)-5

Muzikant

Wim vertolkt Spaanstalige en Engelstalige muziek van zanger-componisten uit al die veertig jaar dat hij zelf al gitaar speelt en zingt. Dat zijn vooral liedjes waar hij iets mee heeft vanwege de tekst of de melodie. Niets is fijner dan een eigen smoel geven aan goede, reeds bestaande, tijdloze of onverslijtbare nummers, aldus Wim. Gereedschappen: gitaren, (diatonische) accordeons, mondharmonica’ s.

Danser

Wim heeft een (professionele) dansachtergrond. Op dit moment is hij als dansdocent “salsa/afro-gym” verbonden aan de Stichting Maatschappelijke Opvang in Breda. Hij geeft regelmatig workshops in (vooral) salsadansen aan bedrijven en particulieren. Deze lessen zijn geschikt als teambuilding, bedrijfsuitje, sfeervol begin of afsluiting van een vergadering, congres of iets anders slaapverwekkends.

Componist

Eigen producties:

Wims muziekhistorie

De eerste mondharmonika op zijn 8e, zijn eerste mandoline op zijn 12e, zijn eerste gitaar op zijn 15e, zijn eerste bandje op zijn 17e, zijn eerste soloconcerten op zijn 23e, zijn eerste diatonische akkordeon op zijn 30e: in heel Wims mooie leven is de muziek al zijn kompas en zijn horizon.

Sinds 2000 is Wim voltijds professioneel muzikant in trio Cuata. Vanaf 2018 zal Wim voornamelijk te boeken zijn als solist. Als een gelegenheid meer “band” vraagt, zal hij worden ondersteund door één of twee andere muzikanten.